ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021, μια καταλυτικής σημασίας διαδικασία, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Του Ιατρού

Θεοδόση Ι. Σουσούδη

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

ΠΡΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει η απογραφή του πληθυσμού στο νησί μας την Άνδρο.
Μια διαδικασία η οποία πραγματοποιείται στην πατρίδα μας κάθε 10 χρόνια. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ,


«Τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την αποτελεσματική άσκηση της δημογραφικής, της κοινωνικής και της οικονομικής πολιτικής, ενώ συγχρόνως καλύπτουν μία σειρά από διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, καθώς τα στοιχεία υποβάλλονται σε διεθνείς οργανισμούς»,  επισημαίνοντας, 
ότι ένα από τα βασικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού είναι:

να προσδιοριστεί ο αριθμός των βουλευτικών εδρών και να διαμορφωθούν οι εκλογικές περιφέρειες.

Εδώ θα προσθέσω επίσης,
να προσδιοριστούν επιπλέον ο αριθμός των μελών των δημοτικών συμβουλίων, καθώς και των τοπικών.

Προφανώς , λοιπόν, το μέλλον του κάθε τόπου, εν προκειμένω της Άνδρου μας συνδέεται άμεσα με τα αποτελέσματα της απογραφής.

Δυστυχώς η εποχή που πραγματοποιείται η απογραφή, είναι η πλέον ακατάλληλη αφού συνήθως ο Δεκέμβρης μήνας είναι από εκείνους τους μήνες, που οι περισσότεροι μόνιμοι βρίσκονται για λίγο διάστημα, στην γειτονική Αθήνα.

Αν δεν προσέξουμε τώρα, υπάρχει ο κίνδυνος να γράψουμε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ σε αριθμό κατοίκων, με όλες τις άσχημες προεκτάσεις για το νησί μας, σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων και μελών δημοτικού και τοπικών συμβουλίων.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ για να μπορούμε να έχουμε καλύτερη εκπροσώπηση σε πολιτικό επίπεδο, για να μπορούμε να διεκδικούμε κονδύλια για έργα και υποδομές, για να μπορούμε να εξασφαλίζουμε υπηρεσίες και δομές.

Οι Ανδριώτες, ας  απογραφούμε στην Άνδρο για να μπορέσει ο τόπος μας να ατενίσει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και να μην δημιουργήσουμε συνθήκες  υπηρεσιακής αποψίλωσης  και οικονομικού μαρασμού.

ΥΓ.: Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τους κατά τόπους απογραφείς στην Άνδρο, με το ΚΕΠ ή με τους αιρετούς που σας εκπροσωπούν. 

ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης
Ιατρός-Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Άνδρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *